11.7.07

10hb Julai 2007



(kualiti gambar kureng sikit)


Semalam aku celebrate ulangtahun hari lahir anak aku yang no 2. Nur Fatina aka adik aka berat. Pejam celik pejam celik dah 6 tahun dah anak dara aku ni. Kejap aje.

Tak jemput sesape pon. Cuma buat makan2 dgn Mak aku and family kakak aku yang sulong tu aje. Budak2 ni kalu dah berjumpa sesama sepupu dorang...makan kemana, minom pun kemana....tau nak main aje. Bagi dorang masa tu le aku akan bagi lesen besar untuk main basikal malam2.

OK, dah...jom cerita lak pasal bola. Dah lama beno aku tak ikut perkembangan bolasepak kat Malaysia ni. Semalam ex-colleague aku ajak gi tgk bola kat B.Jalil. Sori le Shah...ade birthday party to organise tonite.


Bila baca paper pagi ni....alahai le Malaysia.....cantik sungguh bilangan jaringan yang korang kena. Tapi untuk nak menguatkan balik semangat korang...

Populasi kat China tu = 1.319 billion orang

VS

Orang2 kat Malaysia = 26.9 million orang


OK le tu....lagi pun yang main tu ada yang main ngan kelab omputeh. Nak harapkan standard kita punya league...jauh kelaut bezanya. Cuba lagi.....try score dari jauh lagi macam yang korang selalu buat. Dengar citer RM1000 komisyen untuk sape2 yang score dlm setiap game. Banyak tu!!!! Boleh le sama sama kita berebut nak score goal. Nak lagi cantik bagi tok2 menteri kita masuk campur hal persatuan korang. Insyallah dari rank ke 146, mungkin boleh melonjak ke rank 1460. Go Tiger of Malaya Go!!!!!!!

Penjaring2 untuk game tu :

Malaysia : Indra Putra Mahyuddin (74)
Republik Rakyat China : Han Peng (15.55),
Jiayi(40), Wang Dong (51,90)

5 comment:

Nadia July 19, 2007 at 11:44 AM  

berat? alahai..nape la ko bagi nickname camtu kat anak ko?...heheh..tapi dah beso dah anak ko yek? yg sulung umo brp?

bola? hmmm..letih dah pokpek kat blog. yg nyatanya selagi ada kerusi kuning, selagi tu bola mesia ni hancusss!..heheh..

p/s: indra tu ipoh mali tau..heheheh..

zan July 23, 2007 at 2:39 PM  

Woi..buat makan2 tak ajak..
Tak elok nyer jiran..
Si berat dah 6 tahun ek?
Haha..Ko kasik hadiah ape kat dia?
Kasi la dia gitar mainan tu.. leh dia main gitar ngan unkle Zaini ni kat depan umah..wakakaka
Happy Birthday Berat!

Ijan July 24, 2007 at 1:38 PM  

Nad

Yg sulong umor nak masuk 9....berat tu nickname dia dari mula belajar ckp.

Zani

Hadiah?...."Dah lama adik tak makan pizza uncle Zani belanja"

Nadia July 25, 2007 at 11:13 PM  

beb,
edrie hashim nak release 'double-trouble 3' la...harap2nye meletup la!..tak sabo aku tunggu..

Ijan July 29, 2007 at 11:36 PM  

Yahooo!!!! Dan aku dengar citer, Joe Wings nak terbitkan balik lagu "Penantian yang tak pasti" dari kumpulan lama dia ~ Scandal.